Miš u kuhinji i stanu

Miš u stanu

Mnogi od nas imaju šupe kako u kući tako i u stambenim zajednicama u kojima žive razne bube i životinje koje neželimo da su tamo. Ne moramo si lagati da čim neki prostor dijelite s nekim nered je neminovan. Taj nered kao stvoren je za miševe koji u tom neredu vole napraviti svoja gnijezda i zasnovati male kolonije.

Zašto u šupi imam miševe?

Miševi svako mjesto koje je mirno i ne gravitira s ljudima vole pretvoriti u svoj prostor tako i šupe. Topla i vlažna mjesta nerijetko su prepuna obiljem razne hrane neadekvatno zatvorene, a ako je hrana problem miševi već nađu način da izađu na površinu i pobrinu se za hranu. Tako da kada ujutro vidite miševe kako trčkaraju stubištem već utabanom rutom vrijeme je za uzbunu.

Što kad imam miša u stanu?

Kada zapazite da imate miša u stanu najčešće je to kuhinja vrijeme je da uzmete telefon i nazovete deratizaciju. Razbiti pola kuhinje kako od straha ili šoka nije adekvatni način rješavanja problema uz prigodno vrištanje. Jer ona naša stara „što će reći susjedi“ u ovom slučaju nije nimalo dobra solucija da ne posegnete za deratizacijom.

Miš u stanu, na kuhinjskom elementu ili dnevnom boravku

Kako se vrši deratizacija stambenog prostora?

Pošto u samo stanu najčešće nema više od 1 (jednog), a nekada i 2 (dva) miša, procedura za uklanjanje miševa je malo drugačija nego procedura deratizacije šupa i ulaza. Prvo ako je moguće probat će se isti miš uhvatiti kako bih se odmah uklonio iz domaćinstva, zatim će se pristupiti postavljanju ljepljivih klopki koje su dovoljno velike da miš može ući u nju, a pritom je ljepilo dovoljno jako da zadrži miša na sebi kako isti ne bih pobjegao. I na kraju postupa se postavi gelova i pšenice (rodexion svježi mamak su vrečice, parafinski blokovi i žitni mamak) koja je tretirana sredstvom za suzbijanje miševa. Kada se miš i uhvati postavlja se ljepljive klopke radi osiguranja prostora kao i gelovi ako se pojavi još koji miš da se istu uklone iz domaćinstva. Također po završetku postave svih preparata provjerit će se vizualno odakle miševi dolaze u Vaš objekta i sugerirati što da poduzmete.

Deratizacija ulaza i šupa od miševa

Pošto miševi nisu životinje koje želite susretati po stubištu ili šupi najbolja metoda za brzo suzbijanje ili uklanjanje istih je deratizacija cijelog područja na kojem obitavaju. Postavom adekvatnih klopki, kako ljepljivih tako i kutija s hranom koju miševi pak odnose u svoje sklonište najbolja je metoda za uklanjanje miševa. Naravno uz adekvatnu kemijsko tretiranje prostora.

Koliko je potrebno da miševi nestanu iz objekta?

Poslije tretmana deratizacije miševa isti ugibaju već drugi dan poslije konzumacije pšenice ili gela, a ako se uhvate za ljepljive klopke ugibaju već u roku od par sati. Nakon što se miš uhvati za ljepljivu klopku istu je potrebno ukloniti iz prostora odlaganjem ljepljive površine u kantu za smeće.

Koliko često je potrebno vršiti deratizaciju od miševa?

Preporuka je da se deratizacija vrši 2 (dva) puta godišnje. Ako je objekt pogođen najezdom miševa tretman do potpunog uklanjanje miševa može potrajati par tjedana gdje se intenzivno provodi deratizacija do potpunog uklanjanje miševa kako bi se uspostavio adekvatno čist teren, te se pristupa godišnjem održavanju.

Dali se miševi vračaju poslije deratizacije?

Ako se poštuju svi savjeti i preporuke koje dobijete od djelatnika koji vrši deratizaciju povratak miševa gotovo je sveden na 0 (nulu). Ali zanemarivanjem čistoće, neadekvatno skladištene hrane miševi će se vratiti, ali se onda djeluje promptno i odmah te se problem otklanja u roku od 24 sata.

Miševi u stanu ili ulazu

Kome se obratiti ako vidim miša u zgradi?

Prva osoba je dakako predstavnik stanara, ako on ne reagira obratite se svome upravitelju zgrade koji će poduzeti adekvatne mjere da spriječe daljnje razmnožavanje i angažirat će deratizacijsku službu.

Koliko košta deratizacija miševa?

Cijena samog tretmana kreće se već od 300 kn. Za konačnu cijenu preporučujemo da nas kontaktirate jer adekvatna metoda zaštite može varirati o stupnju infekcije.

Adresa

Odranska 48 
10 020 Novi Zagreb
Hrvatska

Radno vrijeme ureda

Pon - Pet: 800 - 1600
Sub: zatvoreno
Ned: zatvoreno

Certifikati

Iso9001
Iso14001
En16363

+385 1 62 61 921
Odranska 48, Odra, 10020 Novi Zagreb

U skladu s novom europskom regulativom, Fučkala d.o.o. je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku. Više informacija