• Dezinsekcija termita |Termiti dezinsekcija

    Dezinsekcija termita |Termiti dezinsekcija

Dezinsekcija termita

Za brojne insekte drvo je izvor hrane i mjesto koje će odabrati za svoj razvojni ciklus i stanište.

Neki od njih mogu odabrat i nastaniti se u drvenim površinama i namještaju naših domova. Kad se to dogodi odrasli insekti prvo će na drvenoj površini položiti svoja jajašca iz kojih će se razviti ličinke – a upravo one učinit će najveću štetu.

Zašto? Kako bi se hranile hranjivim sastojcima iz drveta ličinke buše „rovove“, obično ispunjene crvotočinom i izmetom, oštećujući drvo na način da smanjuju njegovu čvrstoću i tvrdoću.

Ličinke se u drvu mogu zadržati različito dugo ovisno o porodici insekata kojoj pripadaju. Odrastajući one će se sve više približavati površini te na koncu progristi svoj put izvan drva. No to nije kraj vašim mukama jer – kako bi nastavile životni ciklus – u drvu su već ostave nova jajašca.

Kod nas najviše štete na drvenim građevinama, građevinskom drvu, drvenim podnim oblogama, stubištima, drvenim nosivim konstrukcijama i namještaju izazivaju ličinke insekata iz obitelji strizibuba (Cerabycidae), kuckara oklopljenih glava (Anobidae) i parketara (Lyctidae).

Kako bi spriječili nastanjenje ovih insekata i propadanje drvene građe i namještaja najbolje je preventivno djelovati na zdravo drvo premazima koji sadrže insekticide.

Što možemo učiniti kad ustanovimo infestaciju?

Samo uništavanje dugotrajan je i skup postupak.

Zaraženo drvo obrađujemo raznim kemijskim sredstvima i to na način da insekticid ubrizgavamo u izletne otvore insekata ili u rupice koje sami bušimo.

Na tržištu se može pronaći više sredstava za zaštitu drva i uništavanje insekata koje možete primijeniti sami. Prije uporabe preporučujemo da pažljivo pročitate i pridržavate se uputa o uporabi – većina insekticida štetna je i otrovna za čovjeka.

Efikasnija metoda je zaplinjavanje (fumigacija) koju ipak morate prepustite stručnim i za ovaj posao osposobljenim izvođačima.

Imate pitanje ili se želite informirati o našoj usluzi, obratite nama se s povjerenjem:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dezinsekcija termita |Termiti dezinsekcija
Dezinsekcija termita |Termiti dezinsekcija
Dezinsekcija termita |Termiti dezinsekcija
Dezinsekcija termita |Termiti dezinsekcija

Adresa

Odranska 48 
10 020 Novi Zagreb
Hrvatska

Radno vrijeme ureda

Pon - Pet: 800 - 1600
Sub: zatvoreno
Ned: zatvoreno

Fučkala - dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija

+385 1 62 61 921
Odranska 48, Odra, 10020 Novi Zagreb

U skladu s novom europskom regulativom, Fučkala d.o.o. je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku. Više informacija