+385 1 62 61 921
fuckala@fuckala.hr
Radno vrijeme ureda: Pon - Pet: 8 - 16

Miš u stanu

Gdje žive miševi?

Miševi se uglavnom zadržavaju u kućama, gospodarskim objektima, skladištima itd. Brzo se prilagode i ponašaju se kao domaće životinje. U proljeće znaju izlaziti u vrtove, polja i okućnice, a u jesen se vraćaju u objekte. Gnijezda grade na skrovitim i zaštićenim mjestima od dlaka, papira, sijena… U kućama gnijezda grade u šupljinama zidova i plafona te u duplim podovima. Mogu se provući kroz otvore od 6mm zbog vlastite mobilnosti. Prepoznaju se po karakterističnom mirisu urina i izmeta te po tragovima glodanja na različitim predmetima.

Zašto u šupi imam miševe?

Miševi svako mjesto koje je mirno i ne gravitira s ljudima vole pretvoriti u svoj prostor. Topla i vlažna mjesta nerijetko su puna razne hrane za glodavce. Osim hrane, u podrumima i šupama nalaze se razne sirovine koje miševima služe za izgradnju gnijezda ili glodanje.

Što kad imam miša u stanu?

Kada zapazite miša u prostoriji zatvorite vrata i prolaze tako da ima što manji prostor za kretanje. Postavite ljepljive lovke ili mamce koje možete kupiti u poljoprivrednim ljekarnama. Najefikasniji način rješavanja glodavaca jest poziv deratizacijske službe.

Miš u stanu, na kuhinjskom elementu ili dnevnom boravku
Miš u stanu, na kuhinjskom elementu ili dnevnom boravku

Kako se vrši deratizacija stambenog prostora?

U stanu se najčešće nalazi jedan ili dva miša. Po dolasku u domaćinstvo temeljito pregledamo prostorije, pokušamo utvrditi infestaciju i put kretanja. Miša pokušamo uhvatiti. Ako to nije moguće, postavljamo ljepljive klopke koje su dovoljno velike da miš može ući u njih, a pritom je ljepilo dovoljno jako da ga zadrži na sebi kako ne bi pobjegao. Osim klopki, koristimo i mamce koji se nalaze u odgovarajućim kutijama.

Deratizacija šupa i podruma

Po dolasku u stambeni objekt, pregledamo sve prostorije pa prema viđenome djelujemo.  Najbolja metoda za brzo suzbijanje glodavaca jest deratizacija cijelog područja, stoga postavljamo kutije s mamcima (pšenica, parafinski blok, svježi mamac) te ljepljive klopke na koje se miševi ili štakori zalijepe.

Koliko je potrebno da miševi nestanu iz objekta?

Nakon deratizacije, miševi ugibaju već drugi dan, a ako se uhvate za ljepljive klopke ugibaju u roku nekoliko sati. Nakon što se miš uhvati za ljepljivu klopku, istu je potrebno ukloniti iz prostora. Ako osjećate nelagodu prilikom uklanjanja lovke na kojoj se nalazi glodavac, možete pozvati nas da to učinimo.

Koliko se često treba vršiti deratizacija?

Preporuka je da se deratizacija vrši dvaput godišnje. Ako je objekt pogođen najezdom miševa do potpunog uklanjanja može proći i nekoliko tjedana. U tom je slučaju deratizaciju potrebno ponoviti 1-2 puta. Nakon što se uspostavio čist teren, pristupa se godišnjem održavanju.

Vraćaju li se miševi nakon deratizacije?

Ako se poštuju savjeti i preporuke koje ste dobili od djelatnika koji vrši deratizaciju, povratak miševa gotovo je sveden na nulu. Zanemarivanje čistoće i neadekvatno skladištenje hrane može dovesti do toga da se miševi vrate, ali se onda pravovremeno djeluje te se problem otklanja u roku od 24 sata.

Miševi u stanu ili ulazu
Miševi u stanu ili ulazu

Kome se obratiti ako vidim miša u zgradi?

Prva osoba je predstavnik stanara, ako on ne reagira, obratite se upravitelju zgrade koji će angažirati deratizacijsku službu i poduzeti sve mjere da se spriječi daljnje razmnožavanje.

Koliko košta deratizacija miševa?

Cijena tretmana kreće se od 300 kn. Za konačnu cijenu preporučujemo da nas kontaktirate jer adekvatna metoda zaštite može varirati o stupnju infestacije.

Fučkala - Deratizacija | Dezinsekcija | Dezinfekcija

Kontakt

Odranska 48
HR - 10020 Novi Zagreb

+385 1 62 61 921

fuckala@fuckala.hr

Radno vrijeme ureda:
Pon - Pet: 8.00 - 16.00

© Fučkala d.o.o. - Sva prava pridržana.