+385 1 62 61 921
fuckala@fuckala.hr
Radno vrijeme ureda: Pon - Pet: 8 - 16

Dezinsekcija mrava

Dezinsekcija ili suzbijanje mrava vrši se prskanjem, špricanjem, zaprašivanjem ili geliranjem površina. Preparat insekticida, otopljen u vodi, raspršuje se na podlogu zgrade ili domaćinstva gdje su mravi zabilježeni. Površine koje nisu prikladne za orošavanje (kuhinjski elementi, kupaonski ormarići itd.) tretiraju se odgovarajućim gelom. U domaćinstvima se najčešće pojavljuju obični žuti mravi i faraonski mravi koji se dezinsekcijom mogu lako i brzo ukloniti iz objekta.

Priprema prostora za dezinsekciju mrava

Prije postupka dezinsekcije potrebno je spremiti hranu te izvaditi posuđe iz kuhinjskih elemenata, koje bi moglo smetati prilikom izvođenja dezinsekcije. Preporučujemo i odmicanje namještaja od zida radi što bolje dostupnosti inficiranih prostora.

Preporučujemo da su djeca i kućni ljubimci izvan tretiranih prostorija dok se sredstvo ne osuši (oko 30 min. – 1h).

Tretirane površine ne bi trebalo oprati najmanje 4-5 dana, dok je insekticidni gel neotrovan za ljude te pruža dugotrajnu zaštitu bez potrebe za uklanjanjem iz prostora.

Kako se riješiti mrava u stanu?

Potrebno je tretirati sve prostorije u stanu sredstvom koji suzbija mrave. Tretiraju se površine kojima prolaze mravi (kutovi i pukotine, kupaonski i kuhinjski namještaj itd.). Sredstvo ima odgodu djelovanja što omogućuje da se mravi vrate u leglo i kontaminiraju gnijezdo.

Cijena dezinsekcije mrava

Cijena tretmana iznosi od 50,00 € ovisno o potrošnji materijala.

*za točnu cijenu savjetujemo da nas kontaktirate +385 1 62 61 921

Vrste mrava

Obični mrav (Lasius sp.)

Izgled: Smeđe boje, radnik dug 2.5-4.5 mm, kraljica može doseći 9 mm. Ima razvijen aparat za grizenje.

Razmnožavanje: Životni ciklus traje 6-10 tjedana, očekivano trajanje života je 45-60 dana. Kraljica živi nekoliko godina, u pojedinih vrsta čak i 15.

Navike i životni prostor: Uglavnom je svejed, živi u vrtu, daskama itd. U domove ga privlači prvenstveno hrana.

Faraonski mravi (Monomorium pharaonis)

Izgled: Dužine 1,5-2.0 mm, žute do crvene boje s tamnom prugom na zatku.

Razmnožavanje: Period od polaganja jajašaca do razvoja radnika traje od 38 do 43 dana. Radnik živi oko 10 tjedana, a kraljica više godina.

Navike i životni prostor: Preferira slatke, šećerne otopine te meso, krv i mast. Gnijezdi se u toplom i vlažnom prostoru. Često infestira bolnice i restorane.

Faraonski mrav za hranu koristi različite prehrambene proizvode, bilo da su biljnog ili životinjskog podrijetla. Vrlo se često zavlači u kruh, razne vrste peciva, kolače, suho meso i slične živežne namirnice. Za hranu koristi i uginule kukce, žohare, sitne glodavce itd. stoga može prenijeti i neke zarazne bolesti. Faraonski se mravi najčešće pojavljuju kraj koševa za otpad u domaćinstvima.

Fučkala - Deratizacija | Dezinsekcija | Dezinfekcija

Kontakt

Odranska 48
HR - 10020 Novi Zagreb

+385 1 62 61 921

fuckala@fuckala.hr

Radno vrijeme ureda:
Pon - Pet: 8.00 - 16.00

© Fučkala d.o.o. - Sva prava pridržana.