+385 1 62 61 921
fuckala@fuckala.hr
Radno vrijeme ureda: Pon - Pet: 8 - 16

Rješavanje problema s baburama

Babura je vrsta insekta koja se često nalazi u podrumima, skladištima, kuhinjama i drugim mjestima gdje postoji dostupnost hrane i vlage.

Babura je tamno smeđe ili crne boje, okruglog tijela, naraste oko 3-4 cm duljine. Ovi kukci su uglavnom aktivni tijekom noći, a tijekom dana se skrivaju u pukotinama, ispod kamenja i drugim skrovitim mjestima.

Babure se hrane uglavnom organskom hranom, kao što su otpaci hrane, papir i drugi organski materijali. One se mogu brzo razmnožavati i postati veliki problem ako se ne tretiraju na vrijeme.

Rješavanje problema s baburama može biti teško jer su ovi kukci vrlo izdržljivi i brzo se razmnožavaju. Postoje neki koraci koje možete poduzeti kako biste smanjili broj babura u vašem domu:

  1. Održavajte higijenu: redovito čistite kuhinju i kupaonicu kako biste smanjili dostupnost hrane i vode za babure.
  2. Uklonite hranu izvan dosega: čuvajte hranu u zatvorenim spremnicima i uklonite otpatke iz kuhinje.
  3. Popravite pukotine i otvore koji bi mogli služiti kao ulazi za babure. Ugradite mreže na prozorima kako bi spriječili ulazak insekata.
  4. Upotrijebite insekticide koji su posebno dizajnirani za borbu protiv babura.

Postoji nekoliko vrsta insekticida koji su učinkoviti protiv babura, a odabir ovisi o vrsti babura i mjestu gdje se nalazi infestacija. Među najučinkovitijim insekticidima protiv babura su oni koji sadrže aktivne sastojke kao što su imidakloprid te cipermetrin.

Fučkala - Deratizacija | Dezinsekcija | Dezinfekcija

Kontakt

Odranska 48
HR - 10020 Novi Zagreb

+385 1 62 61 921

fuckala@fuckala.hr

Radno vrijeme ureda:
Pon - Pet: 8.00 - 16.00

© Fučkala d.o.o. - Sva prava pridržana.