• Deratizacija miševa i štakora

    Deratizacija miševa i štakora

Deratizacija miševa i štakora

Ovaj postupak je potrebno napraviti temeljit i trajan kako bi se riješio problem njihove biologije i biološke reprodukcije.

Tragovi prisustva miševa ili štakor

Mišji izmet uz zidove je najčešći znak da miševi prisutni u objektu. Izmet je nalik zrncima riže veličine 3 – 8 mm i miševi ih izbacuju neprestalno tijekom svog kretanja kretanja. Slijedeći znak je jak miris mišjeg urina pomoću kojeg se orijentiraju, obilježavaju puteve do izvora hrane, raspoznaju se unutar zajednice i obitelji te komuniciraju. Što je miris intenzivniji, to se može sa većom sigurnošću tvrditi da je infestacija poprilično jaka. Obzirom na urođeni instinkt mišjeg glodanja, vrlo često se vide tragovi zagriza u obliku dva paralelna utora razmaknutih 1 – 2 mm.

Štakori u nastanjene ili upotrebljavane prostore ulaze u jesen i kroz zimu, u potrazi za hranom, zbog topline, porasta podzemnih voda, a u proljeće zbog topljenja snijega i obnove potomstva. Provući se može bilo kuda i čitavim tijelom ukoliko mu tuda može proći glava. A za svaki prolaz rupu će proglodati. Štakori ulaze u kuću ili stan i kroz kanalizaciju i WC školjku, kroz sve moguće otvore ili otvore koje sami proglođu. Ponekad mogu proglodati i betonske temelje grizući ih na smjenu obzirom na najtvrđi dio svog tijela-zube koji im stalno rastu i neopisiv nagon za glodanjem. Dolaskom hladnijih dana štakori napuštaju prirodne uvjete i zavlače se u štale, tavane, podrume i skladišta hrane u domaćinstvima.

Izmet je zašiljen na rubovima veličine i oblika koštice masline, oglodi, tragovi stopala u prašini, zaglađene rupe u zemlji a najočitiji dokaz su viđeni živi ili mrtvi štakori.

Postoje procjene temeljene na iskustvima koje kažu da ako štakora vidite danju, da ih onda ima toliko puno da hranu ne mogu pronaći noću nego izlaze danju. I onda je njihov broj ogroman, oko 100 po kvadratnom metru.

Domaći miš

Miševi (Mus) su rod glodavaca iz potporodice pravih miševa. Najpoznatija vrsta iz ovog roda su domaći miševi. Osim njih, ovaj rod obuhvaća još 37 vrsta od kojih su neki, kao domaći miševi, hemerofili, dok su drugi životinje koje žive daleko od ljudi, povučeno, u šumama. Kao i većina glodavaca miševi su noćne životinje ili su aktivniji u sumrak, ali ih se, naravno, može sresti i po danu, osobito ako ih brojčano ima više na nekom području. Miševi u danu pojedu oko 10% svoje ukupne težine. više na linku.

Smeđi štakor

Smeđi štakori su slični mišu i dožive oko 5 godina, a po prehrani su svejedi. Nikad ne povraćaju. Kao kućni ljubimci drže se od 19. stoljeća. Štakori često žive na staništima blizu ljudskih naselja, ili u naseljima i domovima ljudi, usred obilja hrane.Katkad čine štetu. Podatak da je izazivač (crne) kuge bakterija Yersinia pestis, koja živi u buhama parazitima crnog štakora, i da štakori mogu biti prenositelji još nekoliko ljudskih parazita, čini štakore i higijenskim problemom stanovništva, posebno u velikim gradovima, gdje često žive u kanalizacijama.

Imate pitanje ili se želite informirati o našoj usluzi, obratite nama se s povjerenjem:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Deratizacija miševa i štakora | Miševi | Miš
Deratizacija miševa i štakora | Miševi | Miš
Deratizacija miševa i štakora | Miševi | Miš
Deratizacija miševa i štakora | Miševi | Miš

Adresa

Odranska 48 
10 020 Novi Zagreb
Hrvatska

Radno vrijeme ureda

Pon - Pet: 800 - 1600
Sub: zatvoreno
Ned: zatvoreno

Certifikati

Iso9001
Iso14001
En16363

+385 1 62 61 921
Odranska 48, Odra, 10020 Novi Zagreb

U skladu s novom europskom regulativom, Fučkala d.o.o. je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku. Više informacija