• Dezinsekcija moljaca

    Dezinsekcija moljaca

Dezinsekcija moljaca

Ako ste uočili moljca vrijeme je da odmah djelujete i ne čekate da se moljci razmnože, jer je sad idealno vrijeme da suzbijete i zaustavite problem u nastajanju.

Dezinsekcija moljaca, zidni moljci

Suzbijanje moljaca

Prvi korak
Ispraznite sve ormare i kutije gdje ste primijetili moljce. Detaljno je potrebno sve provjeriti jer ličinke se znaju nalaziti i ispod poklopaca. Sve tegle je potrebno oprati u toploj vodi i detedžentom.

Drugi korak
Kada ste sve pregledali i očistili, riješite se suhe hrane koja je magnet za moljce.Također ako imate hranu koja je otvorena a već duže vrijeme stoji u ormaru preporuka je da je uklonite.

Treći korak
Po završetku svih poslova koje ste mogli napraviti preporuka je da napravite dezinsekciju moljaca od strane stručnih osoba koje će vaš stan, objekta ili poslovni prostor detaljno proći i tretirati ga sredstvom za moljce.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Moljci pripadaju redu lepidoptera te su u uskoj vezi s leptirima. Većinom su kukci ovog reda zapravo moljci. Pretpostavlja se da na Zemlji ima oko 160 000 opisanih vrsta moljaca, gotovo 10 puta više nego leptira. Većinom su noćne životinje, no često se sreću i vrste koje su aktivne tijekom dana.

Larva moljca (gusjenica) na kraju svog razvojnog stadija stvara kukuljicu iz koje izlazi odrasli moljac s razvijenim krilima. Gusjenice nekih vrsta moljaca kopaju rupe u zemlji i tamo žive sve dok nisu spremne za preobrazbu u odraslu jedinku. Mnoge vrste moljaca, posebno njihovih larvi, odnosno gusjenica, se smatraju velikim agronomskim štetnicima obzirom da se hrane na usjevima i posljedično ih uništavaju. U umjerenim klimama kao što je naša, stvaraju izrazito velike štete, posebno u voćnjacima. Također, larve nekih vrsta se hrane tekstilom od prirodnih vlakana kao što su vuna i svila, te brašnom i sličnim namirnicama. Upravo zbog toga se te vrste smatrajuštetnicima i potrebno ih je suzbijati kako ne bi uništavali imovinu i zalihe namirnica.

S druge strane, neke vrste kao što je Bombyx mori, Antheraea pernyi, Antheraea assamensis se uzgajaju zbog proizvodnje svile. Gusjenica Gonimbrasia belina iz porodice Saturniidae se uzgaja kao značajan izvor hrane u južnim dijelovima Afrike.Često pretpostavljamo da su odrasli moljci ti koji nam uništavaju namirnice ili odjeću u ormaru. No, kod većine vrsta, odrasli moljci ili uopće ne jedu, a ako se i hrane, piju nektar iz cvijeća.

Moljci su vrlo često u prirodi na meti grabežljivaca i često služe kao hrana šišmišima, nekim vrstama sova, pticama i gušterima.

Vrste moljaca

Razlikujemo dvije osnovne vrste omljaca koji se mogu jednostavno klasificirati i suzbiti:

  • Tekstilni moljac - kremasto je blijedo-žućkaste boje s malo sjaja
  • Brašneni ili žitni moljac - smeđkaste je pepeljasto-sive boje

Imate pitanje ili se želite informirati o našoj usluzi, obratite nama se s povjerenjem:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dezinsekcija moljaca | Zidni moljci
Dezinsekcija moljaca | Zidni moljci
Dezinsekcija moljaca | Zidni moljci
Dezinsekcija moljaca | Zidni moljci

Adresa

Odranska 48 
10 020 Novi Zagreb
Hrvatska

Radno vrijeme ureda

Pon - Pet: 800 - 1600
Sub: zatvoreno
Ned: zatvoreno

Certifikati

Iso9001
Iso14001
En16363

+385 1 62 61 921
Odranska 48, Odra, 10020 Novi Zagreb

U skladu s novom europskom regulativom, Fučkala d.o.o. je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Kolačići su anonimizirani te u svakom trenutku možete kontrolirati i konfigurirati postavke kolačića u vašem Internet pregledniku. Više informacija